The Elder Scrolls IV: Oblivion (Game of the Year) Typ konzole:

DOSTUPNÉ TAKÉ NA The Elder Scrolls IV: Oblivion (Game of the Year) - XBOX 360
Cena s DPH
519 Kč
Cena bez DPH: 429 Kč
 
dlouhodobě nedostupné
Kód produktu: 39321
Ubisoft

The Elder Scrolls IV: Oblivion (Game of the Year) [PS3]

Game of the Year Edition (Edice Hra roku) obsahuje jak základní hru Oblivion tak obě rozšíření - Knights of the Nine a Shivering Isles.

The Elder Scrolls 4: Oblivion
Po smrti císaře zůstal Tamrielský trůn opuštěný. To je velmi nebezpečná situace, protože pouze vladce Tamrielu dokáže udržovat zavřenou bránu Oblivionu, místní pekla a všechny příšery a démony. Abyste zastavili příval temných sil, musíte najít následníka trůnu. Jedině tak zabráníte zkáze Tamrielu.

Oblivion je pokračováním nejlepšího a nejprodávanějšího RPG v současnosti od společnosti Bethesda Softworks. Tvůrci se při vývoji zaměřili především na hratelnost a tak je každé pokračování série lépe.

Tentokrát dochází k výraznému přepracování soubojů, které uvidíte z pohledu první osoby. Tvůrci se rozhodli zredukovat zbraně pouze na luk a šípy, těch je ale zato několik druhů. Především je ale detailně propracována jejich fyzika, počínaje trajektorií letu a konče dopadem šípu na různé povrchy.

Pro hráče toužícího pouze po splnění hlavních dějové linie byla přidána směrovka, která je navede k nejbližšímu hlavnímu úkolu. Všichni Neklasifikovaný si pak mohou užívat svobody pohybu po Cyrodiile (hlavní město), dalších částech Tamrielu a dokonce i Oblivionu. Ke skvělému zážitku by měla pomoci Radiant AI, jež dodává všem NPC postavám reálné chování.

Vše je rozvinuté se skvělým grafickým zpracováním, díky kterému se vám bude ve světě Tamriel opravdu líbit a budete si zde užívat každou vteřinu hry.

- Neuvěřitelný rozlehlý svět.
- Nový grafický Engineâ s fenomenálním vizuálním výsledkem.
- Reálné chování postav, kde každá živá bytost vyžaduje spánek a může se stejně tak i zdokonalovat, jako vy sami.
- Možnost chodit po interaktivním světě z pohledu první, tak třetí osoby.
- Stovky dungeonů na přezkoumání a stejně tak hromada předmětů i rozdílných kreatur.

The Elder Scrolls 4: Oblivion - Knights of the Nine
Addon do hry Oblivion - Knights of the Nine zahrnuje úplně nové frakce a mise pro urozené postavičky, a odpovídá i na mnohé otázky týkajících se Ayleid. Hráči se budou moci k novým frakcím přidat a najít svůj vlastní řadu svatých rytířů - vést je do boje proti černokňažnému králi a jeho démonickým pohůnci, přezkoumávají impozantní kobky hledaje legendární relikvie - posvátné brnění a zbraně Božího křižáků. Navíc najdete v tomto datadisku všechny oficiální pluginy, které šlo spíše koupit jen online přes oficiální stránky.

- Spell Tomes - Tento plugin do hry přidává nové kouzelné svazky, po kterých přečtení získáte podivuhodná a mocné kouzla. Díky tomu bude mít honba za poklady větší význam i pro mágů.
- The Vile Lair - Tato podvodní skrýš je pro vaši nepopulární postavu hotovým rájem. Klid zde najdou vrazi, postava nakažená vampirizmom se zde bude mít možnost vyléčit. Můžete načerpat nové síly ze svatyně Sith, nakrmit svou touhu po krvi, získat zlato.
- Mehrunes Razor - Základní hybnou složkou děje tohoto pluginu je hrozivý Deadrický artefakt, Mehrunes Razor, po kterém prahne zločinec Telvanni. Ten věří že s artefaktem získá i moc, kterou bude moci použít pro zničení Impéria. Dokážeš překonat hrůzy čekající pod horami Valus a zmocnit se artefaktu? Spolu s questů a děsivým amuletem, který zabije každého protivníka získáte i 17 nových magických předmětů, 12 nových knih, podložek a deníků, které ti pomohou rozluštit tajemství a hlavně na vás kdesi čeká poklad.
- Thieves Den - Pokud hledáte nějakou skrýš, ze které budete moci uspořádat lupičské výpravy, poslouží vám práva tato. Najdete v něm bohaté vybavení, budete si moci najmout obchodníky určené speciálně pro zloděje, vrahy a zločince či si najímat do svých služeb pirátů. Spolu s tím přibude 45 nových věcí plus 15 kouzel.
- Wizards Tower - Jedná se o věž situovanou vysoko v Jeral Mountains. Je nejvyšším místem v Cyrodiile a poskytuje tedy kromě své propracovanosti i krásný rozhled, vnitřní zahrady se 130 rostlinami, vyvolávací kouzlo pro Atronacha, teleporty do magických guild či alchymistické laboratoř. Pokud jste tedy orientovaný na magii tak by vás mohla tato věž nadchnout.
- plugin Orrery - Quest pro Magický Guild Cyrodiil s cílem opravit Imperial Orrery, starověký trpasličí stroj s mystickými vlastnostmi, který byl poškozen, když bandité odcizily náklad částí směřujících z Arca University. Pokud se vám podaří získat tento náklad zpět bude moci tento stroj opět fungovat.
- Horse Armor - Snake Gra-Bura z Chestnut Hand Stables v Imperial City si právě otevřel nový obchod, ve kterém prodává zbroj pro vaše koně, naleznete u něj dva typy - elfský a ocelový set. Pokud se vám tedy váš kůň zdá příliš zranitelným při vašich toulkách Cyrodiilom je tento plugin právě pro vás.

The Elder Scrolls 4: Oblivion - Shivering Isles
Druhý, tentokrát již plnohodnotný datadisk s 30ti hodinami dalších úkolů v novém prostředí říše daedrického prince šílenství Sheogoratha, kterou tvoří Shivering Isles. Do této oblasti se po instalaci datadisku můžete vydat se svojí postavou a nemusíte si tedy vytvářet novou. Ta možnost tady však samozřejmě je, pokud už byste jeho opotřebovaný rek nudil.

V Sheogorathově říši, která je rozdělena na dvě části - Mania a Dementina, na vás čeká nelehký úkol. Musíte zjistit co se vlastně na Shivering Isles děje, abyste následně tuto oblast mohli zachránit před téměř jistou destrukcí. Menší problém je v tom, že se Sheogoratha na vás spoléhá.

Od vás a vaší postavy si to vyžádá plnění celé řady úkolů a zkoušek v říší, která reflektuje povahu svého vládce. Čeká na vás průzkum bizarních dungeonů, které se kroutí stejně jako kořeny starých stromů, jež se dungeony proplétají. No a v dungeonech, ale i venku, na vás čeká setkání s novými nepřáteli. V boji proti nim se tedy budou hodit nové zbraně, kouzla, předměty, brnění a ostatní věcičky .

Recenze na The Elder Scrolls IV: Oblivion (Game of the Year)

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.