B-17 Flying Fortress: The Mighty 8th PC CD

Cena s DPH
129 Kč
Cena bez DPH: 107 Kč
 
dlouhodobě nedostupné
 
Kód produktu: 51087
Atari

B-17 Flying Fortress: The Mighty 8th [PC CD]

%%%%^%#

B-17 Flying Fortress není klasický letecký simulátor než většina ostatních. Je zvláštní v několika směrech. Tak za prvé je celkem netradičně zaměřený na bombardér, v tomto případě na letající pevnost B-17. A protože posádka tohoto bombardéru má 10 členů, hrajete prakticky za všech. Na letecký simulátor jsou netradiční i RPG prvky, které hrají ve hře důležitou roli. Každý člen posádky má totiž určité vlastnosti, schopnosti a přednosti. Záleží tak nejen na výběru jednotlivých členů posádky, ale i na její udržení.

Ve hře se přesunete do válečných let 1943-44, kdy vrcholila letecká válka nad Evropou. Prakticky denně se nad Němci okupovanou územím objevovaly letadla 8. letecké armády USAF, které v noci střídaly bombardéry britské RAF. Každý den tak docházelo k mnohým setkáním mezi spojeneckými letadly a těžce zkoušeno Luftwaffe, která prakticky nemohla zamezit těmto ničivým náletem. Až do příjezdu skvělých stíhaček P-51 Mustang s velkým doletem ale nebyly bombardéry doprovázeny stíhačkami až do nitra Říše a museli se tak spolehnout pouze na svou vlastní obranu.

Ta byla ale u B-17 skutečně kvalitní. Bombardér se jen hemžit hlavněmi kulometů a útok osamocené stíhačky na sevřený box létajících pevností se rovnal prakticky sebevraždě. Stíhači Luftwaffe proto raději vyhledávali osamocené a flekům těžce poškozeny pevnosti. Celou situaci podtrhávali často absurdní a tragické situace poškozených letadel vracejících se zpět do Anglie.

Takto nějak vypadala situace nad západní Evropou a tuto atmosféru se pokouší navodit i simulátor nejslavnějšího bombardéru 2. světové války - B-17 Flying Fortress



Recenze na B-17 Flying Fortress: The Mighty 8th

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.