Splinter Cell 5: Conviction XBOX 360

Cena s DPH
389 Kč
Cena bez DPH: 321 Kč
 
Kód produktu: 48127
Ubisoft

Splinter Cell 5: Conviction [XBOX 360]


Sam Fisher zpočátku zjišťuje, že jeho dlouhodobá spolupracovnice Anna Grimsdottirová, která ho dosud zásobovala klíčovými informacemi, se nachází v nebezpečí a proto znovu vstupuje do organizace Third Echelon. Avšak ta už není tím, čím kdysi bývala. Je plná neschopných osob a byrokracie, dává mu do mise nekompletní či chybné podklady, nevyhovující výbavu a neposkytuje mu nezbytnou podporu v situacích vyžadujících rychlé rozhodování. Navíc se hrdina dozvídá o třenice o politickou moc ve vedení Third Echelonu, takže si domýšlí, že celá hrozba vlastně může pocházet z vnitřku tajné služby.

Proto raději odchází a opětovně se stává uprchlíkům, který se snaží Annu zachránit na vlastní pěst a dává přitom najevo své city více než kdy předtím.

Splinter Cell Conviction se odehrává za ostrého denního světla. Středobodem hratelnosti se stává fyzika, díky níž budete často improvizovat a po vzoru Dead Rising používat rozličné předměty ruce - například uchopení obyčejné židle či zablokování dveří posunutím nábytku (což principiálně zvládají i protivníci). Všechno jde dokonce tak daleko, že všechny objekty nacházející se na scéně de facto tvoří váš inventář: ty menší jako zbraň, ty větší například k zabarikádovaný se.

Zpracování bojů na blízko má nádech filmové série Bourne. Můžete použít násilí jen na žoldáky nebo teroristy, zatímco stráže a nepohodlné civilistů jen na nějaký čas zneschopníte odporu. Běžní lidé však při přestřelkách obvykle raději utečou jako ve skutečnosti.

Ve hře najdete novou, dynamickou umělou inteligenci nepřátel, kteří tentokrát reagují a chovají se pokaždé odlišně - včetně přeskakování překážek a schovávání se za nimi ala Gears of War.

Herní rozhraní obohatily dva prvky, které uvítají zejména příležitostní hráči. Jednak výstražný metr, podle kterého zjistí, jak daleko je Sam Fisher od prozrazení. Druhý je ukazatel takzvaného hrdinského instinktu, který čas od času dovolí spatřit polohu protivníků infračerveným viděním.

Žánrově zůstává pátý Splinter Cell steath akcí nejvíce příbuznou Chaos Theory, ale už to není o desetiminutovém čekání ve stínu na vhodný okamžik. Dějištěm je hustě obydlen a civilizovaný svět (bar, kanceláře, park s 300 lidmi ...), kde Sam splyne s davem, který tak poslouží jako pohyblivý úkryt, například při nepozorovaného proniknou kolem ochranky, níž nesmí ukázat svou tvář .


Recenze na Splinter Cell 5: Conviction

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.